Gebruikers ID
De gebruikers ID of UID is het gegeven dat het systeem werkelijk gebruikt om de toegang tot bestanden en processen te beheren. Twee gebruikers met dezelfde UID hebben toegang tot elkaars bestanden en processen - daarom behoort iedere gebruiker een unieke UID te hebben. Als u een nieuwe gebruiker aanmaakt, zal Webmin dit veld invullen met een UID die nog niet door een andere gebruiker wordt benut. U kunt dit veld dus beter niet zelf invullen

De root gebruiker heeft altijd een UID=0 (nul). Als u een andere gebruiker aanmaakt met UID=0, dan heeft die gebruiker dezelfde rechten als root.

Als u een bestaande gebruiker wijzigt en de UID verandert, wordt door de Gebruikers ID van bestanden veranderen? optie bepaald van welke bestanden (voorzover aanwezig) het eigendom meeveranderd wordt.